Jan Kazimierz 400 Lat Mennicy Bydgoskiej. ([Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne], 1994)
Medal Awers: Popiersie Jana Kazimierza w prawo, napis w otoku: IOAN.CASIMIR:D:G.R-EX. POL.&.SVEC. M.D.L.R. P. Słowo rex rozdzielone, Orderem Złotego Runa. Na rewersie: Rewers talara bydgoskiego z 1650 roku, po bokach data1594-1994, napis: W 400-Lecie Mennicy Bydgoskiej-Numizmatycy Bydgoskiego Oddziału PTAiN.