Jan Kazimierz 400 Lat Mennicy Bydgoskiej. - Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne. Oddział (Bydgoszcz). ([Bydgoszcz] : [Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne], 1994)
Medal Awers: Popiersie Jana Kazimierza w prawo, napis w otoku: IOAN.CASIMIR:D:G.R-EX. POL.&.SVEC. M.D.L.R. P. Słowo rex rozdzielone, Orderem Złotego Runa. Na rewersie: Rewers talara bydgoskiego z 1650 roku, po bokach data1594-1994, napis: W 400-Lecie Mennicy Bydgoskiej-Numizmatycy Bydgoskiego Oddziału PTAiN.
Tytuł utworzony przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie działalności emitenta.
Data na podstawie medalu.
Keywords: Jan Kazimierz -- (król Polski ; -- 1609-1672); Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne. -- Oddział (Bydgoszcz).; 1989-2000; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe