Droga do Sofii - Kapusta, Janusz (1951- ).; Zjednoczenie Rozpowszechniania Filmów ([Warszawa] : ZRF, 1979)
Na plakacie krajobraz w kształcie twarzy. Nazwisko autora przy prawej krawędzi plakatu.
Na plakacie dodatkowe informacje: film produkcji bułgarskiej, reżyseria Nikołaj Masztenko, w rolach głównych: Georgi Georgijew-Gec, Petyr Słabakow i Michał Gołubowicz.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Film bułgarski; Polska; Plakat filmowy