Gdańsk ul. Długa / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1954)
Przedstawia ulicę Długą w Gdańsku widzianą od strony Bramy Długoulicznej ku Bramie Zielonej. Nad ulicą charakterystyczna bryła i wieża Ratusza Głównego Miasta.