Gdańsk ul. Długa - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdańsk], 1954)
Przedstawia ulicę Długą w Gdańsku widzianą od strony Bramy Długoulicznej ku Bramie Zielonej. Nad ulicą charakterystyczna bryła i wieża Ratusza Głównego Miasta.
W rogu kompozycji tytuł, sygnatura autora St. Rolicz i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce