Szkoła Podstawowa numer 65 : statua Alfa Liczmańskiego. (1967)
Przedstawia uroczystości związane z nadaniem Szkole Podstawowej nr 65 przy ul. Śluza w Gdańsku imienia Alfa Liczmańskiego, odsłoniecie pomnika patrona i poczet sztandarowy, 1967 r.