[Afisz teatralny. Incipit] Mittwoch den 9. August 1815 : Der Amerikaner : Ein Lustspiel in 5 Aufzügen, nach dem Italiänischen des Federici, frei bearbeitet von Vogel. Hierauf folgt : Arlequins Tod : Pantomimisches Ballet in Einem Aufzuge. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1815)
Afisz przedstawień "Der Amerikaner. Ein Lustspiel in 5 Aufzügen" Wilhelma Vogla, według Camillo Federici oraz "Arlequins Tod. Pantomimisches Ballet in Einem Aufzuge".
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
U góry afisza wizerunek orła pruskiego.
Keywords: Federici, Camillo -- (1749-1802).; Vogel, Wilhelm -- (1772-1843). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne