Ze zbiorów muzeum zamkowego w malborku - Grabowski, Edward (1904-1966).; Muzeum Zamkowe (Malbork). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1963)
Schematycznie zarysowany gotycki budynek, u dołu napis: ze zbiorów muzeum zamkowego w malborku, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i symbolem techniki graficznej.
Keywords: Muzea -- Polska -- Malbork -- ekslibrisy; Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.