Ex Libris Barbary I Janusza Szymańskich / Józef Szuszkiewicz. - Szuszkiewicz, Józef (1912-1982) (1967)
Syrena z tarczą i mieczem, na który nadziana jest wstęga z napisem Ex Libris, u dołu na falach napis: Barbary I Janusza Szymańskich, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.