Ex Libris Barbary I Janusza Szymańskich - Szuszkiewicz, Józef (1912-1982).; Szymański, Janusz Mikołaj (1938-1998).; Klein-Szymańska, Barbara (1936- ). (1967)
Syrena z tarczą i mieczem, na który nadziana jest wstęga z napisem Ex Libris, u dołu na falach napis: Barbary I Janusza Szymańskich, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.