Lubię być Polakiem : rozmowy / Monika Richardson ; [rozmówcy] Anne Applebaum [et al.]. - Richardson, Monika (1972- ). (Wydawnictwo Dolnośląskie, 2008)
Wybór dwudziestu wywiadów z cyklu przeprowadzonych przez Monikę Richardson dla "Zwierciadła" i opublikowanych w tym czasopiśmie.