[Tabor kolejowy czekający na naprawę w zakładach naprawczych w Gdańsku]. - Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia zniszczony tabor kolejowy, 1979.
Opis pod zdjęciem : Ogromne były i niezwykle trudne do odrobienia zniszczenia w transporcie i komunikacji. Zniszczeniu uległo ogółem 63% mostów i 33% torów. Ilość ocalałych parowozów wyniosła 19% stanu przedwojennego, wagonów osobowych 12%, a towarowych 16%.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Keywords: Koleje -- Polska -- 1970-2000 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk