Gdańsk ulica Piwna - Uklejewski, Janusz (1925-2011). (Gdynia, 1959)
Przedstawia widok ogólny ulicy Piwnej w Gdańsku ujęty z okna Zbrojowni w kierumku Kościoła Mariackiego, 1959 roku.
Tytuł i data ręką autora na rewersie. Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Ulica Piwna (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie