Stary Gdańsk / Sch. - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971) (1938)
Przedstawia fragment bramy Mariackiej z reliefem z herbami Polski Prus i Gdańska oraz widokiem, w prześwicie bramy, na fragment ul. Mariackiej.