Ex Libris Alessandri R. / [Lorenzo Alessandri]. - Alessandri, Lorenzo (1927-2000) ([wydawca nieznany], 1947)
Na tle gwieździstego nieba półksiężyc, na którym siedzi skulona postać ludzka, u dołu napis: Ex Libris Alessandri R. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.