Z cyklu kontynenty, IV Afryka - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1958)
Przedstawia półnagiego, czarnego mężczyznę w tańcu na tle innych członków plemienia, trzymających tarcze i wółcznie.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., sygn. i data: Z cyklu "Kontynenty" IV Afryka I. Kuran-Bogucka 1958. Miejsce wyd. wg działalności aut.