[Zaproszenie. Incipit:] Strefa Bałtycka w XVI-XVIII wieku : Polityka - społeczeństwo - gospodarka. ([wydawca nieznany], 1992)
Zaproszenie na sesję z okazji 70-lecia urodzin i 43-lecia pracy naukowej prof. Edmunda Cieślaka, która odbyła się 7.12.1992 r. Gdańskie Towarzystwo Naukowe w Gdańsku ul. Grodzka 12.