Klasyka historii regionalnej / Grzegorz Strauchold. - Strauchold, Grzegorz (1958- ).
Recenzja książki: Historia Mazur : przyczynek do dziejów krainy i kultury pruskiej / według źródeł drukowanych i rękopiśmiennych przedstawił Max Toeppen ; przekład Małgorzata Szymańska-Jasińska ; oprac i wstęp Grzegorz Jasiński. Olsztyn, 1995.