Gdańsk : Wielki Młyn z XIV w. / fot. K. Kamińskiego. - Kamiński, Krzysztof (1939-2019) (Biuro Wydawnicze "RUCH", 1960)
Przedstawia Wielki Młyn oraz Plac Heweliusza w Gdańsku, widok z Ratusza Staromiejskiego na ulicy Korzennej, około 1960 roku.