[Afisz teatralny premiery] Beaumarchais - Wesele Figara - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz teatralny premiery 16.07.1950 r. w Teatrze Dramatycznym w Gdyni. Reżyseria i inscenizacja Czesław Strzelecki, dekoracje i kostiumy Feliks Krassowski, kierownictwo muzyczne Alfons Kress.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.