Widok na ulicę Łagiewniki i Szkołę I Liceum Ogólnokształcącego - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1980)
Przedstawia budynek Szkoły I LO Gdańsku, widok na front budynku od strony ulicy Podwale Grodzkie, po lewej widoczna ulica Łagiewniki, w głębi kościół św. Jakuba, około 1985 r.
Autor i tytuł ołówkiem na rewersie. Data według przedstawienia i inwentarza PAN BG.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Ulice -- Polska -- Gdańsk -- 1945- -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie