L'Allemagne Illustrée Par V. A. Malte-Brun Dantzig / Navellier & Marie. - Marie, Alexandre Léon (1845-1917); Navellier, Narcisse (18..-19..) (1870)
Przedstawia widok na Motławę, Długie Pobrzeże, Bramę Żuraw i Wyspę Spichrzów widziane z wyspy Ołowianka w Gdańsku.