L'Allemagne Illustrée Par V. A. Malte-Brun Dantzig - Marie, Alexandre Léon (1845-1917).; Navellier, Narcisse (18..-19..). ([Francja], 1870)
Przedstawia widok na Motławę, Długie Pobrzeże, Bramę Żuraw i Wyspę Spichrzów widziane z wyspy Ołowianka w Gdańsku.
Nad kompozycją drukowany tytuł: L'Allemagne Illustrée Par V. A. Malte-Brun; pod kompozycją: Dantzig; poniżej drukowany dopisek: 14. - Royaume de Prusse (Prusse Occidentale, 1).
Miejsce wydania według języka dokumentu.
Czas wydania według tematu i techniki przedstawienia.
U dołu kompozycji w narożnikach sygnatury autora i autorów pierwowzoru.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce