[Afisz. Incipit] Zarządzenie. Na zasadzie art. art. 10 i 11 Rozporzadzenia Prezydenta ... o ewidencji i kontroli ruchu ludnosci ... / Zarzad Miejski w Gdansku. (Zarząd Miejski w Gdańsku, 1946)
Afisz informujący o zakazie meldunku osób niemieszkających w danym budynku; zarządzenie z września 1946 r.