Z Księgozbioru Edwarda Chwalewika WF. - Favorskij, Vladimir Andreevič (1886-1965) (1922)
Mężczyzna siedzący przy stole i czytający książkę, nad nim unosi się naga kobieta i Amor z łukiem. U dołu w ramce napis: Z Księgozbioru Edwarda Chwalewika. Sygn. aut. w obrębie kompoz.