[Afisz. Incipit] Zarządzenie. Na zasadzie § 42 rozp. Min. Spraw Wewn. z dnia 23 maja 1934 roku o meldunkach i ksiegach ludnosci ... / Zarzad Miejski w Gdansku. (Zarzad Miejski w Gdańsku. Wydz. Ewidencji Ludnosci, 1946)
Afisz informujący o ankiecie meldunkowej na terenie miasta Gdańska.