Wrzeszcz : ulica Dzierżyńskiego / fot. Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1982)
Przedstawia Aleję Legionów dawniej Feliksa Dzierżyńskiego w Gdańsku Wrzeszczu, widok ze skrzyżowania z ulicą Kościuszki, 1982 rok.