Ex Bibliotheca Benj. Stabenau Diac. Cath. Ged. M. Tyroff del[inavit] et f[e]c[it] Norimb[er]gae. - Tyroff, Martin (1704-1758) (1725)
Na ołtarzu ofiarnym - obraz w owalnej ramie, przedstawiający arkę Noego osiadłą na skale. Na tle nieba, gołąb z gałązką w dziobie lecący ku arce, a nad nim napis: Bonae Spei. Obraz podtrzymują dwie postacie kobiece symbolizujące Wiarę i Nadzieję. Na frontowej ścianie ołtarza napis: Ex Bibliotheca Benj. Stabenau Diac. Cath. Ged. Pod kompoz. rytowana sygn. aut.