Ex Libris Gerda Kraner - Kraner, Valter; Kraner, Gerda ([S.l., 1963)
Przedstawia motywy ludowe. U góry napis: Ex Libris, w środku Gerda Kraner. Pod kompoz. ołówkiem autograf aut.
Na odwrociu ołówkiem nazwisko aut., technika graf. i data.