Słowniki języka polskiego PWN red. nacz. Elżbieta Sobol. (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2002)
Zawiera hasła dodatkowe z Nowego słownika poprawnej polszczyzny : nazwy geograficzne i etniczne, nazwiska i imiona, skrótowce, cząstki słowotwórcze, hasła problemowe. Każde hasło jest na liście wyróżnione graficznie - ikona wskazuje, z którego słownika pochodzi.