Słowniki języka polskiego PWN - Sobol, Elżbieta; Szymczak, Mieczysław (1927-1985).; Polański, Edward (1932-2024).; Markowski, Andrzej (1948- ).; Wydawnictwo Naukowe PWN. (Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2002)
Zawiera hasła dodatkowe z Nowego słownika poprawnej polszczyzny : nazwy geograficzne i etniczne, nazwiska i imiona, skrótowce, cząstki słowotwórcze, hasła problemowe. Każde hasło jest na liście wyróżnione graficznie - ikona wskazuje, z którego słownika pochodzi.
Słownik języka polskiego / red. Mieczysław Szymczak. Słownik wyrazów obcych / red. Elżbieta Sobol. Nowy słownik ortograficzny PWN / red. Edward Polański. Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN / red. Andrzej Markowski.
Tyt. z ekranu tytułowego.
Oznaczenie odpowiedzialności po wybraniu opcji: Pomoc--Informacje o autorach--Informacje o autorach słowników.
Na etykiecie płyty i na pojemniku tytuły słowników z pominięciem wyrazu "Nowy".
Minimalne wymagania systemowe : PC ; Windows 95 PL, 98 PL, ME PL, 2000 PL, XP PL; procesor Pentium 166 MHz MMX; Ram 32 MB ; karta graficzna SVGA ; rozdzielczość 800x600 ; 65 tys. kolorów ; karta dźwiękowa ; 180 MB miejsca na twardym dysku.
Keywords: Język polski -- ortografia -- słowniki; Język polski -- słowniki; Język polski -- zapożyczenia obce -- słowniki; Język polski -- używanie -- słowniki