[Afisz teatralny. Incipit] Ulisses według Jamesa Joyce'a - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1970)
Afisz teatralny informujący o prapremierze, która miała miejsce 14.02.1970 r. w Teatrze na Targu Węglowym w Gdańsku. Reżyseria Zygmunt Hübner, scenografia Lidia Minticz i Jerzy Skarżyński.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.