Getto łódzkie - Litzmannstadt Getto : 1940-1944 / pod red. Juliana Baranowskiego i Sławomira M. Nowinowskiego ; Archiwum Państwowe w Łodzi, Instytut Pamięci Narodowej-Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu Oddział w Łodzi. (Archiwum Państwowe w Łodzi : Instytut Pamięci Narodowej-Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu Oddział w Łodzi, 2009)
Album prezentuje ponad 300 zdjęć ilustrujących Zagładę łódzkich Żydów.