Ostseebad Zoppot Danziger Strasse mit Gemeinde-Schule - Faltin, John (1846-1918).; Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Verlag : Clara Bernthal, 1905)
Przedstawia widok ulicy Gdańskiej, obecnie Niepodległości (Danzigerstr.), w głębi widoczna szkoła dla dziewcząt, ok. 1910 r.
Data wg budowy k. pocztowej i biogramu aut.