Bydgoska prowokacja! ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1981)
Afisz informujący o pobiciu działaczy NSZZ Solidarność podczas sesji Wojewódzkiej Rady Narodowej 19 marca 1981 r. w Bydgoszczy i wyzwający do ogólnopolskiej gotowości strajkowej.
Keywords: Niezależny Samorządny Związek Zawodowy "Solidarność" -- druki ulotne; Opór wobec władzy -- Polska -- 1970-2000 -- druki ulotne; Druki ulotne -- 1970-2000.