Ex libris Božena Němcová - Mahelka, Jindřich (1919-1990).; Němcová, Božena (1820-1862). ([S. l., 1949)
Przedstawia krajobraz wiejski - chata, obok droga, którą idzie staruszka. Napis u góry: Ex libris Božena Němcová.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut., data wg działalności aut.