[Afisz teatralny] Stanisława Przybyszewska - Sprawa Dantona / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1980)
Afisz teatralny informujący o premierze 9.11.1980 r. Wielki Młyn Gdańsk ul. Rajska. Reżyseria: Maciej Karpiński, scenografia: Krystyna Zachwatowicz, inscenizacja: Andrzej Wajda.