Ex Libris Kazimierza Gierdziejewskiego M. W. - Gierdziejewski, Kazimierz (1888-1957) (1949)
Przedstawia w prostokątnej ramce robotników pracujących przy odlewaniu. U góry napis: Ex Libris, wzdłuż dolnej i prawej strony na banderoli napis: Kazimierza Gierdziejewskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.