Ex Libris Kazimierza Gierdziejewskiego - Gierdziejewski, Kazimierz (1888-1957). ([S.l., 1949)
Przedstawia w prostokątnej ramce robotników pracujących przy odlewaniu. U góry napis: Ex Libris, wzdłuż dolnej i prawej strony na banderoli napis: Kazimierza Gierdziejewskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Data wg biogramu właściciela.