[Motława] - Bendrat, Arthur (1872-1914). ([Gdańsk], 1905)
Przedstawia Motławę w Gdańsku z zabudową Długiego Pobrzeża i bramą Żuraw.
W prawym dolnym rogu pod kompozycją: Arthur Bendrat 1905. Tytuł nadany przez katalogera. Miejsce wydanie według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce