Danzig bis 1896 Gottheil & Sohn]. (Photographie und Verlag von Gottheil & Sohn, 1897)
Widok Gdańska od zachodu. Na pierwszym planie Brama Wyżynna przed nią fragm. ul. Wały Jagiellońskie. Widoczne wieże Wieży Więziennej i Kościoła NMP.