Danzig Stadtgraben gegenüber dem Bahnhof. (Dr. Trenkler & Co, 1904)
Przedstawia ul. Podwale Grodzkie, widok spod Dworca PKP na przeciwległe kamienice, po prawej widoczny wylot ul. Elżbietańskiej, po lewej ul. Kaszubskiej, ok. 1900 r.