Dobro osoby ludzkiej a własność wspólna / Paweł Góralczyk. - Góralczyk, Paweł (1943- )
1. Osoba w centrum życia wspólnotowego. 2. Troska o dobro wspólne. 3. Postulat wolności a obowiązek względem wspólnoty. 4. Sprzeciw moralnie dodatni.