Dobro osoby ludzkiej a własność wspólna - Góralczyk, Paweł (1943- ) (2004)
1. Osoba w centrum życia wspólnotowego. 2. Troska o dobro wspólne. 3. Postulat wolności a obowiązek względem wspólnoty. 4. Sprzeciw moralnie dodatni.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Katolicyzm; Etyka społeczna; Osoba (filozofia); Dobro wspólne; Artykuł z pracy zbiorowej