[Afisz teatralny. Incipit:] Zweites Abonnement. No. 12. Danzig Heute Montag, den 4. Dezember 1820. Zum Erstenmale: Die falsche Primadonna, oder Die vermeinte Catalani in Krähwinkel. Eine Posse mit Gesang in 3 Aufzügen von Bäuerle; mit Abänderungen nach Voß. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1820)
Afisz przedstawienia "Die falsche Primadonna, oder Die vermeinte Catalani in Krähwinkel. Eine Posse mit Gesang in 3 Aufzügen" .
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Voß, Julius von -- (1768-1832).; Bäuerle, Adolf -- (1786-1859).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w