Gdańsk - Wielki Młyn [!] II poł. XIV w. i otoczenie (zniszczenia) Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia ruiny Małego Młyna, w głębi zniszczony kościół św. Brygidy, 1945 r.