Gdańsk - Wielki Młyn [!] II poł. XIV w. i otoczenie (zniszczenia) - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). (Gdańsk - Wrzeszcz, 1945)
Przedstawia ruiny Małego Młyna, w głębi zniszczony kościół św. Brygidy, 1945 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie