Obwieszczenie Prezydenta miasta Gdańska z dnia 5 wrześnie 1949 roku o ponownej (drugiej) rejestracji mężczyzn urodzonych w 1929 roku - Gdańsk (Polska). Zarząd Miasta; Polska. Ministerstwo Obrony Narodowej (Gdańsk : Zarząd Miejski w Gdańsku, 1949)
Afisz z obwieszczeniami.
Na rewersie - Zarządzenie Ministra Obrony Narodowej z dnia 20 maja 1949 roku. Pod tereścią nazwiska: Minister Obrony Narodowej (-) Michał Żymierski, Marszałek Polski. Minister Administracji Publicznej (-) Władysław Wolski.
Pod tekstem obwieszczenia: Prezydent Miasta (-) w/z. Król Eugeniusz wiceprezydent.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Keywords: Polska. -- Ministerstwo Obrony Narodowej -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła