Stanisław Ignacy Witkiewicz - Szewcy : Naukowa sztuka ze "śpiewkami" w 3 aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1957)
Program teatralny premiery w Teatrze Dramatycznym w Gdyni 2.10.1957 r. Reżyseria: Zygmunt Hübner, scenografia: Janusz Adam Krassowski, kierownik literacki: Walerian Lachnitt, kierownik muzyczny: Wanda Dubanowicz.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.