Wybrane elementy doświadczenia mistycznego w nauce Reginalda Garrigou-Lagrange'a / Piotr Piasecki OMI. - Piasecki, Piotr (1965- ).
1. Istota doświadczenia mistycznego. 2. Doświadczalne poznanie Boga. 3. Kontemplacja jako szczytowy wyraz doświadczenia mistycznego. a. Kontemplacja nabyta a kontemplacja wlana. b. Natura kontemplacji mistycznej. c. Postęp chrześcijanina w kontemplacji wlanej. d. Elementy niekoniecznie występujące przy kontemplacji wlanej. e. Kierownictwo duchowe wobec kontemplacji.